شمنیسم چیست و تا چه حد حقیقت دارد؟

مقالات
۱۰ دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و همراهان گرامی دانشنامه متافیزیک علی لند. امروز من (علی بیک میرزایی) در این مقاله میخواهم به شما دوستان و همراهان عزیز در رابطه با شمنیسم و شمن ها مطالب مفیدی را ارائه کنم که امیدوارم مورد پسند شما واقع شوند. از آنجایی که برخی میل و تمایل شدیدی به فحاشی دارند از دوستان عزیز نیز خواهشمندیم که ضمن پنهان نگه داشتن تربیت خانوادگی خود ابتدا مقاله را تا انتها خوانده و سپس در رابطه با آن فکر کنند و سپس تصمیم بگیرند که فحش بدهند یا خیر! با علی لند همراه باشید…

بیشتر بخوانید:
خلسه چیست؟ معرفی کامل انواع خلسه

شمنیسم چیست؟

شمنیسم در حقیقت به اعتقادات و فرایندها و رویه هایی گفته می شود که عموما شامل توانایی تشخیص و درمان بیماری هایی است که اصطلاحاً به واسطه ارتباط با ارواح و تحت تسلط قرار گرفتن توسط آنها ایجاد می‌شود که در جوامع و کشورهای جهان سوم و غیر متمدن و خرافات محور به‌شدت دیده می شود (تنها درمان نیست، مقاله را کامل بخوانید!) واژه شمنیسم ریشه سانسکریتی دارد که در آن شمن از “قبایل تانگوس سیبری” بوده و به معنی “کسی که میداند” است. همچنین معنی دیگر شمن “حکیم ساحر” می باشد که تمدن شناسان از این واژه در آغاز قرن بیستم برای نامگذاری افرادی که به ظاهر دارای نیروهای جادویی بودند استفاده می‌کردند. واژه شمن و شمنیسم به وفور در جوامع مبتدی یافت می شود. البته لازم به ذکر است که این اصطلاح در مطالعات مربوط به تاریخ مذهبی اقوام و ملت های متمدن نیز به کار رفته است. به عنوان مثال شمنیسم هندی و یا ایرانی و یا چینی و غیره مورد بحث میباشند. در حالت کلی از واژه شمن برای خطاب قرار دادن جادوگران و ساحران و یا حکیم ساحر و امثال این موارد استفاده می شود، چرا که شمن یا شمنیسم در واقع جادوگر و حکم ساحر نیز می باشد. در صورتی که بخواهیم به معنی دقیق شمنیسم بپردازیم می بایست آن را به پدیده های دینی که مربوط به سیبری و آسیای مرکزی است نسبت بدهیم. که در این صورت این واژه از زبان روسی و از ریشه شمن به ما رسیده است.

بیشتر بخوانید:
ارتباط با ارواح از طریق متافیزیک

وجه تمایز بین شمن ها و سایر جادوگران:

بگذارید در رابطه با وجه تمایز شمن ها و دیگر جادوگران شواهد مربوط به شمنیسم که توسط اولین مسافرها در کشورهای آسیای مرکزی و شمالی که بر اساس اسناد و مدارک گردآوری شده اند رجوع کنیم. البته لازم به ذکر است که بعدها پدیده‌های جادویی و مذهبی مشابه در اندونزی و آمریکای شمالی و و سایر نقاط جهان نیز مورد مطالعه قرار گرفتند. وجود پدیده های شمنی در یک منطقه یا یک کشور خاص قطعاً به این معنی نیست که زندگی بر مبنای جادو و همچنین زندگی دینی مردم مناطق حول محور شمنیسم شکل می گیرد. در مقایسه و بررسی وجه تمایز بین جادو و جادوگری و شمن و شمنیسم باید بگویم جادو و جادوگران نسبتاً در همه جای دنیا یافت می شوند و این در حالی است که شمنیسم ویژگی جادویی و سحرآمیز خاصی را نشان می دهد از جمله احاطه بر آتش و پرواز جادویی و غیره… البته پرواضح است که مواردی از جمله پرواز جادویی و غیره در عصر حاضر خرافاتی بیش نیست.

بیشتر بخوانید:
علایم وجود ارتعاشات ارواح – لطفا وحشت نکنید!

با توجه به تعریف، گرچه اصطلاحاً یک شمن علاوه بر توانایی های خاص دیگری که دارد جادوگر نیز است این بدین معنی نمیباشد که هر جادوگری می تواند یک شمن باشد. در بررسی وجه تمایز بین شمنیسم و جادوگری باید این تمایز را در رابطه با مبحث شفابخشی شمنی قایل شویم. حکیم های ساحر شفا دهنده هستند اما یک شمن در رابطه با مبحث درمانی از روشی استفاده می کند که مختص او و متعلق به خود او می باشد! ( لازم به ذکر است که این تعاریف و تعابیر به معنی حقیقت داشتن سحر درمانی و قابلیت درمان شمن ها نیست بلکه فقط تعاریف مربوط به این عبارات می باشد)

بیشتر بخوانید:
قانون نسبیت لند | منشا و شدت حالات روحی و روانی شما نسبی است!

حال اجازه دهید در رابطه با مبحث خلسه شمنی به شما بگویم که فنون خلسه در ادیان و قوم شناسی دینی به وفور ارائه شده است که این فنون شامل فنون خلسه شمنی نمیشوند. بنابراین هر شخصی که دارای توانایی و تجربه خلسه است را نمی‌توان به عنوان یک شمن قلمداد کرد. چراکه شخص شمن در شمنیسم در نوعی از خلسه تخصص دارد که باور بر آن است که به موجب آن خلسه و در طول مدت آن خلسه روح شخص شمن از بدن جدا شده و به آسمان و یا جهان زیرین یا اصطلاحاً جهان مردگان میرود! همچنین وجه تمایزی برای تعریف رابطه شمن با ارواح نیز حائز اهمیت است. چرا که در سر تا سر دنیا چه در گذشته و چه در حال افراد زیادی را می یابیم که ادعای ارتباط با ارواح دارند، چه توسط ارواح تسخیر شده باشند و چه ارواح را تحت کنترل خود قرار داده باشند. اما در مطالعه شمنیسم به این موارد ذکر شده نیازی نبوده و تنها می‌توان به ارتباط شمن با ارواح یاریگرش بسنده کرد. به عنوان مثال نمی‌توانیم بگوییم که شخصی که توسط ارواح تسخیر شده است یک شمن است چراکه شمن ارواح خود را کنترل میکند، بدین معنی که شخص شمن به عنوان یک انسان این توانایی را دارد که با مرده ها و شیاطین و ارواح طبیعت و غیره ارتباط برقرار کند بی آنکه توسط آنان تسخیر شده و تحت سلطه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید:
طلسم چیست؟ آیا طلسم حقیقت دارد؟

شمنیسم در ادیان:

در بررسی و مطالعه شمن ها می توانیم آن را در تعداد قابل ملاحظه‌ای از ادیان مختلف پیدا کنیم چرا که شمنیسم اصطلاحا نوعی تکنیک خلسه است که در اختیار برخی از اصطلاحا برگزیدگان خاص می باشد یا به عبارتی دیگر معرف عرفان دینی خاصی است. شباهت شمن ها با راهبان، عرفان ها و قدیسان کلیسا های مسیحیت بسیار است. البته لازم است به این نکته نیز توجه کنیم که نباید در این شباهت بیش از حد اغراق کنیم. در مقایسه شمنیسم با شرایط موجود در مسیحیت افرادی که ادعا میکنند شمن هستند اهمیت زیادی به خلسه های شمنیسم قائل هستند و این تجربه ها به صورت مستقیم مربوط به خود آنها می باشد. چراکه شمن ها با خلسه های خود اقدام به درمان می‌کنند و یا اموات را به قلمرو ارواح هدایت می کنند و همچنین در میان آنها به خدایانشان چه الهی و چه اهریمنی و چه بزرگ و چه کوچک به عنوان یک میانجی انجام وظیفه می کنند.

بیشتر بخوانید:
آیا دعا نویسی حقیقت دارد؟ همه چیز درباره دعا نویسی

روش های اصلی عضویت شمن ها و کسب نیروی شمنی با توجه به شواهد:

در رابطه با روش های اصلی عضویت شمن ها در مرکز و شمال شرق آسیا می‌توان به انتقال موروثی و رسالت خود به خودی یا به عبارتی فراخوانی یا انتخاب خود به خودی اشاره کرد. همچنین با توجه به شواهد و اسناد مواردی نیز وجود دارد که اشخاص به صورت داوطلبانه یا با خواست و اراده عشیره شان شمن میشوند. اینطور گفته می‌شود که شمن های خودساخته به نسبت افرادی که حرفه شمنیسم را به ارث می برند یا افرادی که از ندای خدایان و ارواح اطاعت می کردند قدرت کمتری دارند!

بیشتر بخوانید:
آیا شفادهی و دعا درمانی گروهی حقیقت دارد؟

نقش تعلیم و آموزش در شمنیسم:

در رابطه با نقش تعلیم در شمنیسم باید بگویم که تعلیم در این حرفه نقش مهمی را ایفا می کند، اما این تعلیم فقط بعد از اولین تجربه خلسه آغاز می شود. به عبارتی شخص تنها پس از اولین تجربه خلسه است که مورد تعلیم قرار میگیرد. به عبارتی در صورتی که شخص متقاضی جهت شمن شدن در شروع فرایند هیچ خلسه ای برای او رخ ندهد به کل کنار گذاشته می شود. در برخی موارد رفتار شخص داوطلب تعیین کننده است و انتصاب او به مقام شمنی را تسریع می بخشد.

بیشتر بخوانید:
رسومات چندش آور رمالان, دعا نویسان و جادوگران – لطفا بالا نیاورید!

انتخاب شمن در شمنیسم موروثی:

در رابطه با انتخاب شمن در شمنیسم مروثی باید بگویم این نوع انتخاب شمن توسط ارواح اجداد شمن ها انجام می شود که این ارواح شخص جوانی را در بین خانواده انتخاب می کنند که با این انتخاب آن شخص پریشان و خیال پرداز شده و انزوا را دوست میدارد و همچنین توانایی پیشگویی داشته و گاهی هم حملات صرع به او دست میدهد. که به اعتقاد برخی در طول مدت این زمان روح شخص منتخب توسط ارواح ربوده می شود و اگر تقدیر شخص این باشد که شمن سفید شود به طرف شرق و اگر شمن سیاه شود به طرف غرب روبوده می‌شود! روح مبتدی پس از انتخاب شدن در کاخ خدایان توسط شمن نیاکان و همچنین انواع خدایان و گروه ها و اسامی ارواح و غیره تعلیم می‌بیند!

بیشتر بخوانید:
ریشه خرافات چیست؟ حقایق شگفت انگیز در رابطه با خرافات

آیا شمنیسم حقیقت دارد؟ تحلیل علمی شمنیسم و آسیب شناسی روانی:

در صورتی که بخواهیم یک جمع بندی کلی در رابطه با علت شمنیسم و همچنین آسیب شناسی روانی مربوط به شمنیسم داشته باشیم، در این مقاله به بررسی ارتباط ظاهری کشف شده بین شمنیسم قطب شمال و سیبری و اختلالات عصبی و بخصوص هیستری این مناطق می پردازیم. زمان “کریوو شاپکین، بوگوراز، ویتاشفسکی و کزاپ لیکا” (۱۸۶۱ – ۱۹۱۴) همواره پدیده شناسی اختلالات روانی و بیماری روانی شمنیسم سیبری عموما مورد تاکید بوده است. “کزاپ لیکا” با تکیه به این مطالب شمنیسم را با هیستری قطب شمال شرح می دهد، و اوهلمارکس نیز بر طبق میزان شدت بیماری اعصاب که افراد از خود نشان می دهند بین شمنیسم قطب شمال و مناطق اطراف آن تمایز قائل می شود. به عقیده او شمنیسم به خاطر تاثیر محیط و بی‌ثباتی و زوال عصبی ساکنان نواحی قطبی است که اساساً پدیده‌ای مربوط به قطب شمال بود. به عبارتی سرمای شدید و طولانی بودن شب ها و انزوا در بیابان ها و همچنین نبود ویتامین ها و غیره ساختار عصبی انسانهای قطبی را تحت تاثیر قرار می داد و یا باعث بروز بیماری‌های روانی از جمله (هیستری قطبی، مریاک، و…) و یا همچنین خلسه شمنی میشد! همچنین بهتر است به تفاوت بین یک شخص شمن و یک شخص مبتلا به صرع اشاره کنم که تنها تفاوت بین یک شمن و یک بیمار مبتلا به صرع این است که شخص مبتلا به صرع نمی‌تواند با اختیار خود به حالت خلسه وارد شود!

بیشتر بخوانید:
سابلیمینال مسیج چیست؟ انواع سابلیمینال مسیج

همچنین بنابر نظریه برابری شمنیسم با اختلالات ذهنی و روانی در مورد اشکال مختلف شمنیسم، شمنیسم قطب شمال نیز تاکید شده است. به عبارتی شمن ها عموما افرادی بودند که بر اثر شرایط محیطی و یا تعلیم های انجام گرفته روی شان مبتلا به اختلالات روحی و روانی و بیماری های روانی شده بودند. در واقع یک شمن وقتی به اختیار خود به خلسه می رود و در خلسه خود با ارواح ارتباط برقرار می کند در واقع این نوعی اختلال روانی است که شخص بر اثر خلسه ای که خود را در آن فرو می‌برد به آن دچار می‌شود. پرواضح است که چیزی به نام شمن و شمنیسم وجود نداشته و این تنها یک اختلال روانی ارثی و یا تحت تاثیر محیط و یا خودساخته و یا ساخته شده بر اثر تعالیم اشتباه می باشد.

بیشتر بخوانید:
حس ششم چیست؟ بررسی حس ششم از بعد متافیزیک

در پایان باید بگویم افرادی که در دوره‌های شمنیسم شرکت می‌کنند درست است که توانایی به خلسه رفتن ارادی و… را پیدا میکنند ولی غافل از این اصل مهم هستند که در صورت موفقیت در این دوره ها و استمرار آن باید این را بدانند که تبدیل به یک بیمار روانی تمام عیار آگاهانه شده اند. منظور از بیمار روانی آگاهانه این است که این شخص هر موقعی که بخواهد می‌تواند خود را در برابر توهمات و تخیلاتش قرار بدهد که این توهمات و تخیلات کاملا آگاهانه و ناشی از تصویرسازی ذهنی و همچنین اختلالات ذهنی و روانی میباشند. به عبارتی شخص کاملاً آگاهانه خود را دچار اختلالات ذهنی و روانی میکند. به عبارتی شخص یک بیمار روانی خودساخته خواهد بود. تبریک!

بیشتر بخوانید:
تله پورت چیست؟ حقایق واقعی تله پورت

موفق و پیروز باشید…

توجه: کلیه مطالب این سایت اختصاصی میباشد. هرگونه کپی برداری و استفاده از مطالب این سایت بدون ذکر منبع و لینک به سایت شرعا, عرفا و قانونا ممنوع بوده و عملی خلاف انسانیت میباشد و به صورت جدی پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت.

مقالات مرتبط

۱۰ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

12 − سه =

تازه ترین مطالب:

ویکی لند:

مطالب پیشنهادی: