خرافه گرایی و تمایل شدید افراد به آن! بررسی علل گرایش به خرافات

مقالات
۸ دیدگاه

خرافه در لغت به معنای غیرواقعی و موهوم است. من نمیخواهیم این لغت را تعریف کنم؛ اما قصد دارم ریشه های آن را بررسی کنم تا شما خود قضاوت کنید که چه چیزی خرافات و چه چیزی حقیقت است. خرافات با جهل، ارتباط تنگاتنگی دارد. از انجا که جهل بشر ابدیست، خرافات نیز همواره با او خواهد بود؛ اما می‌توان آن را کمرنگ کرد.

بیشتر بخوانید:
جهل و خرافات چیست – راههای مقابله با خرافات

وقتی حرف از خرافات و خرافه پرستی می‌شود، غالبا به یاد جادو جنبل، طلسم، ماورا الطبیعه و… می‌افتیم. عموما خرافه را به مسائل غیرمادی و درونی و باطنی اطلاق میکنیم. خرافات همواره با ماست چرا که تکامل تدریجی و بی‌نهایت است. انسان ها همواره نسبت به یکسری حقایق در جهل هستند و این موجب می‌شود که به خرافات گرفتار شوند؛ اما جدای از سطح اگاهی، شعور و ظرفیت هر جامعه، مسئله مهم دیگری که وجود دارد، احساس نیازیست که می‌تواند این درک و شعور و ظرفیت را تحت تاثیر قرار بدهد.

بیشتر بخوانید:
چگونه در دام خرافات نیفتیم؟! عوامل رواج خرافات

خرافات از زمانی در مردمان ریشه دواند که خودشان را نیازمند یک عامل خارجی و بیرون از خود، برای بهتر شدن دانستند. فال، طلسم، اعداد فرشتگان، دریافت انرژی از محیط و…. در همه اینها به دنبال تایید، نشانه و یا کمکی هستیم که ما را از آن وضعیت نامطلوب نجات دهد؛ به عبارتی به دنبال منجی‌ای‌ در بیرون از خود می‌گردیم. همه اینها به آن باور درونی افراد به یک عامل ماورا الطبیعه برمی‌گردد که می‌توانند از آن کمک بگیرند اما نمی‌دانند چگونه. حتی درک درستی از آن عامل ماورایی ندارند و در طول تاریخ آن را به شکل های مختلفی یافتند. ما نیز آن را اکنون به شکل طلسم، فال، دعا و… یافتیم و البته چیزهایی که عموم مردم آن را حقیقت می‌دانند اما خرافات محض است!

بیشتر بخوانید:
طلسم چیست؟ آیا طلسم حقیقت دارد؟

علت بعدی خرافه گرایی ترس است. برای مثال: فال گرفتن برای پیش بینی آینده، از ترس از آینده می‌اید؛ ترس از اینکه چه اتفاقی می‌افتد. کسی که به دعا نویس مراجعه میکند، ترس آن را دارد که نکند کسی او و زندگی‌اش را طلسم کرده باشد! نکند آسیبی به خود و خانواده‌اش برسد! به همین ترتیب، در هر امر خرافی‌ای ترسی نهفته است؛ که اگر آن ترس از بین برود، گرایش به آن خرافه نیز از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید:
آیا ماهیت طلسم و سحر و جادو حقیقت دارد؟

در نهایت همه این عوامل ریشه در این دارد که بشر نمی‌تواند بپذیرد که خودش مسئول کارهایش است. نمی‌خواهد خودش تفکر کند و حقیقت را دریابد. ترجیح می‌دهد به عوامل بیرونی برای نجات چنگ بزند و همین موجب عقب ماندگی او می‌شود. بشری که خود را همواره وابسته بپندارد، ذهنیت ضعف و نیازمندی بر او غالب می‌شود. دیگر نمی‌تواند قابلیت های بی نظیر خود را کشف کند و از آنها استفاده کند. نداشتن عزت نفس و خودباوری نیز نشات گرفته از همین ذهنیت ضعف و نیازمندیست. این ذهنیت در همه ابعاد زندگی برای شخص محدودیت هایی را بوجود می‌اورد.

بیشتر بخوانید:
نقدی قابل تامل بر طلسم و جادو در عصر حاضر

سخن پایانی:

حالا قضاوت را به شما می‌سپارم که چه چیزی درست و چه چیزی غلط است! آیا باور هایتان از سر ترس و نیاز است یا واقعا حقیقت دارد؟ متاسفانه بین انچه که انسان برای ترس و نیاز خود ساخت، تا حقیقت فاصله خیلی زیادی است. همواره انسان هایی هستند که جلوتر از زمانه خود حرکت می‌کنند؛ اما چون جامعه ظرفیت پذیرش آن را ندارد، اغلب با محدودیت مواجه هستند و یا محکوم می‌شوند. امیدوارم کشورمان از خرافات و جهل نجات پیدا کند.

آگاه و ارام باشید❤

توجه: کلیه مطالب این سایت اختصاصی میباشد. هرگونه کپی برداری و استفاده از مطالب این سایت بدون ذکر منبع و لینک به سایت شرعا, عرفا و قانونا ممنوع بوده و عملی خلاف انسانیت میباشد و به صورت جدی پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت.

مقالات مرتبط

۸ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • فرق فرد خرافی و غیر خرافی مثل بز و گوسفند اهلی با بز و گوسفند وحشی هستش.
    اولی چوپان رو دوست و گرگ رو دشمن میدونه.
    دومی فرقی بین چوپان و گرگ نمیبینه، حتی چوپان رو خطرناک تر از گرگ میدونه.

    خرافی بودن اسیر شدنه.
    غیر خرافی بودن آزادی.
    دلیل ۹۹ درصد کابوس های شبانه خرافاته.

    پاسخ
  • سلام.
    خسته نباشید و تشکر می کنم که دانسته هاتون رو با به اشتراک می گذارید 🙏
    ممکنه بگید که تخصص شما در چه زمینه ای هست؟ بی ادبی نباشه شما جدیدا در این سایت مقاله میگذارید به ما حق بدید باید از شما شناخت داشته باشیم 🙏

    پاسخ
    • سلام. خوشحالم که براتون مفید بوده🌹🙏🏻
      همونطور که میدونید متافیزیک علمی نیست که تو دانشگاه بشه پیداش کرد. حداقل تو کشور ما نمیشه. دانسته های من از تجارب، مطالعات و ازمایشات خودم هست. البته که شاگرد اقای بیک میرزایی هم هستم و از ایشون هم خیلی الهام میگیرم🌹

      پاسخ
  • خیلی جای خوندنِ چندین و چند باره داره این مقاله امیدوارم کسایی که این مقاله رو میبینن سعی کنن به عنوان یک ناظر بی طرف و بدون قضاوت و با ذهن اگاهانه بخوننش و راجبش تأمل کنن با تشکر از نویسنده این مقاله غنی از محتوا

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

15 − 1 =

تازه ترین مطالب:

ویکی لند:

مطالب پیشنهادی: