شهود چیست؟ بررسی شهود باطنی و تفکر شهودی

با سلام خدمت دوستان و همراهان گرامی دانشنامه متافیزیک علی لند. امروز من (علی بیک میرزایی) در این مقاله آموزنده تصمیم دارم به شما عزیزان در رابطه با شهود و اینکه شهود چیست مطالب مفیدی را ارائه کنم و همچنین در میان این مقاله به بررسی شهود باطنی و تفکر شهودی نیز بپردازم. از شما عزیزان دعوت میکنم با علی لند همراه باشید…

بیشتر بخوانید:
نفوذ به خواب دیگران از طریق متافیزیک

شهود چیست؟ شهود باطنی چیست؟

حقیقتش را بخواهید افراد زیادی تا به حال سراغ من آمده اند و از من در رابطه با شهود پرسیده اند. در تعریف این موضوع که شهود چیست میبایست بگویم شهود توانایی درک چیزی و یا مساله ای به صورت مستقیم و بدون استدلالات آگاهانه است. در حقیقت در شهود شخص به صورت مستقیم به دانش ناخود آگاه, احساسات درونی, شناخت ناخودآگاه, ژرف اندیشی و شناخت درونی خود به وسیله ضمیر ناخودآگاه خود و در نهایت درک و فهم چیزی یا مساله ای به صورت غریزی و بدون آموزش است.

بیشتر بخوانید:
پیشگویی چیست و چگونه انجام میشود – مقاله ای متفاوت!

استدلالات زیادی در رابطه با شهود و شهود باطنی وجود دارد. مثلا در فلسفه شهود را به دو نوع صوری و معنوی تقسیم بندی میکنند که در نوع شهود صوری مشاهدات در آلم برزخ رخ میدهند و در نوع شهود معنوی کشفیات معنوی به عالم های بالاتر از برزخ مربوط میشوند. در تصوف شهود را به وجود قلب تعبیر میکنند و از آن به عنوان دیدن حق یاد میکنند. در حالت کلی فرایندی که موجب شهود میشود برای شخصی که شهود میکند به صورت ناشناخته است.

بیشتر بخوانید:
همزاد چیست؟ آیا همزاد حقیقت دارد؟ انواع همزادها

در صورتی که بخواهیم شهود را به صورت ساده تر تعریف کنیم باید بگویم شهود در حقیقت نوعی استدلال و نتیجه گیری ذهنی است که فرد با توجه به تجربیات گذشته خود به آن میرسد و در این راه نیازی به آوردن دلیل و استدلال نمیبیند. برای درک بهتر این موضوع به این مثال توجه کنید: آیا تا به حال شده است که به محض ورودتان به مکانی یا دیدن شخصی احساس ناخوشنودی کنید؟ یا مثلا با ورود به مکانی احساس استرس کنید! شما استدلال خاصی برای این موضوع ندارید و حتی دلیل آن را نیز نمیدانید! با این وجود میدانید که عاقبت این موضوع خوش نیست! این حالت را اصولا شهود باطنی نیز میگویند. ساده ترین مثال برای شهوب باطنی این است: به دلم افتاد که فلان کار را انجام ندهم!

بیشتر بخوانید:
متد سیلوا چیست؟ با متد کنترل ذهن سیلوا آشنا شوید!

تفکر شهودی چیست؟

تفکر شهودی در حقیقت به وسیله تحلیل ها و استدلالات ناخودآگاه شما با توجه به تجربیات گذشته تان در رابطه با چیزی میباشد. بدین ترتیب که تجربیات گذشته شما از چیزی به صورت نا خود آگاه تحلیل شده و شما را به مقصود خاصی در رابطه با چیزی میرساند. برای درک بهتر تفکر شهودی مثالی را برایتان می آورم: فرض کنید که شما با شخصی آشنا شده اید. شما روابطتان باهم بسیار خوب است, ولی یک روز میبینید رفتار آن شخص با شما فرق کرده است. او نسبت به شما سرد شده است و شما به صورت ناخودآگاه متوجه میشوید اوضاع از روال عادی خود خارج شده است. در این هنگام با توجه به تجربیات گذشته خود که در ناخودآگاهتان ذهیره شده است به صورت ناخودآگاه پی خواهید برد که نکند پای شخص دیگری در زندگیتان باز شده باشد؟! در این حالت میبینید که ذهن شما به صورت ناخودآگاه اطلاعات موجود از گذشته تان و یا اطلاعاتی که هیچ وقت تجربه شان را نداشته اید را پردازش کرده و سپس شما را به نتیجه ای مشخص میرساند. در این حالت است که شما حس میکنید گویی این مساله (نتیجه ای که به آن رسیده اید) به شما الهام شده است. در این مثال دیدید که شما هیچ استدلال خاصی در این باره ندارید و هیچ دلیلی نیز برای این موضوع ندارید ولی به یک نتیجه مشخص رسیده اید!

بیشتر بخوانید:
زن امروزی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ خصوصیات زنان موفق

تصمیم گیری شهودی چیست؟

در رابطه با اینکه تصمیم گیری شهودی چیست باید به شما بگویم در ساده ترین تعریف ممکن, تصمیمی که با توجه به شهود اتخاذ شده توسط فرد گرفته میشود را تصمیم گیری شهودی میگویند. مثلا در مثال بالا فرضد کنید از آنجا که شخص بدون وجود دلیل پی به این موضوع برده است که شخص مورد نظرش به او خیانت میکند و پای کس دیگری نیز در میان است بی آنکه بداند درست فهمیده است یا اشتباه, از شخص مورد نظر جدا میشود!

بیشتر بخوانید:
آیا سرنوشت انسان از پیش تعیین شده است؟

آیا تصمیم گیری شهودی کار درستی است؟

اگر از من بپرسند آیا تصمیم گیری شهودی کار درستی است یا خیر؟ باید بگویم هم بله و هم خیر! ما در زندگیمان بارها و بارها شده است که در مواجهه با تصمیم گیری شهودی قرار گرفته ایم! حال برای آنکه بدانیم چه هنگام تصمیم گیری شهودی درست است و چه هانگام اشتباه است باید به پیامدهای عملی که قرار است به جهت تصمیم شهودی انجام بدهیم توجه کنیم. مثلا در صورتی که به مکانی خاص میروید و ناگهان حس بدی به آن مکان پیدا میکنید خوب طبیعی است که کار عاقلانه این است که آن مکان را ترک کنید چرا که با ترک کردن آن مکان چیزی از دست نخواهید داد. اما در صورتی که مثلا در یک رابطه در شرف ازدواج هستید و پیرو یک تصمیم گیری شهودی بخواهید آن رابطه را به پایان برسانید بی آنکه مطمئن باشید و یا دلیل خاصی داشته باشید, طبیعتا این کار یک اشتباه بزرگ و حماقت محض است!

بیشتر بخوانید:
آموزش رسیدن به آرامش ذهنی – چگونه ذهنی آرام داشته باشیم؟

کلاهبرداری های صورت گرفته از طریق شهود:

دوستان باید بگویم متاسفانه کلاهبرداران در همه جا و در رابطه با هر چیزی کمین گرفته اند! افراد زیادی به خصوص رمالان و جادوگران که اشخاصی فوق العاده دارای ضریب هوشی و سواد پایینی هستند افراد ساده لوح را در دام نقشه های شیطانی خود گرفتار کرده و مبالغ کلانی را به جیب میزنند و در عین حال دردسرها و عواقب وحشتناکی را برای اشخاص مراجعه کننده به آنها رقم میزنند. این کلاهبرداران در جهت رسیدن به اهداف کلاهبردارانه خود به شهود اکتفا کرده و تنها حس شخصی خودشان را در رابطه با چیزی بیان میکنند و در برخی موارد این حس به صورت اتفاقی درست عمل میکند ولی متاسفانه در اکثر مواقع این حس شخصیشان اشتباه عمل کرده و فاجعه های جبران ناپذیری را برای اشخاص به بار می آورد! یادتان باشد چیزی به نام رمالی و جادوگری و… وجود ندارد! هیچ کس نمیتواند ببیند شخص مورد نظرتان درحال انجام چه کاری است! گول این شیادهای حرامخوار را نخورید و مواظر جان و مال و ناموستان باشید.

بیشتر بخوانید:
تله پاتی چیست؟ همه چیز درباره تله پاتی

موفق و پیروز باشید…

توجه: کلیه مطالب این سایت اختصاصی میباشد. هرگونه کپی برداری و استفاده از مطالب این سایت بدون ذکر منبع و لینک به سایت شرعا, عرفا و قانونا ممنوع بوده و عملی خلاف انسانیت میباشد و به صورت جدی پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت.

مقالات مرتبط

۱۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

19 + یازده =

تازه ترین مطالب:

ویکی لند:

مطالب پیشنهادی: