چاکرا

تعریف چاکرا

انسان و تمام موجودات، از انرژی ساخته شده اند. انرژی در کالبد هر موجود میتواند دارای مراکز متعددی باشد که به دو دسته مراکز اصلی و مراکز فرعی تقسیم می‌شوند. این مراکز انرژی چاکرا نامیده می‌شوند.

واژه شناسی

چاکرا یک لغت به زبان سانسکریت و معادل با چرخ در زبان فارسی میباشد. نام دیگر چاکرا، نیروی حیات است.

تاریخچه چاکرا

چاکرا یکی از مباحث علم یوگاست که خود قدمتی چند هزار ساله دارد و ریشه در باور های آیین هندوئیسم داشته.

انواع چاکرا ها

چاکرا ها به دو دسته تقسیم می شوند: اصلی و فرعی. تخمین زده می‌شود که تعداد مراکز انرژی (چاکرا) فرعی در بدن انسان حدود هفت هزار تاست. اما تعداد چاکراهای اصلی هفت عدد میباشد که در راستای ستون فقرات قرار دارند و این هفت چاکرا به شرح زیر معرفی شده اند:

  1. چاکرای مولادهارا که به آن چاکرای ریشه هم می‌گویند. این چاکرا انرژی حیات را دریافت می کند. به همین دلیل آن را نشانه زندگی می‌دانند که قدرت جسمانی نیز نشات گرفته از آن است. طیف رنگی مربوط به چاکرای ریشه هم قرمز است.
  2. چاکرای سوآد هیستانا یا چاکرای خاجی. وظیفه این چاکرا کنترل اعصاب بویژه کنترل خشم و همچنین تنظیم گردش خون است. طیف رنگی مربوط به آن هم نارنجی است.
  3. چاکرای مانی پورا یا چاکرای شبکه خورشیدی. با تمرکز بر این چاکرا می‌توان بیماری هایی مانند قندخون و یبوست را درمان کرد. همچنین توانایی کنترل چاقی را نیز دارد. طیف رنگی مربوط به آن هم زرد رنگ است.
  4. چاکرای آنا هاتا یا چاکرای قلب دارای طیف رنگی سبز است. تعادل نداشتن در چاکرای آنا هاتا باعث ابتلا به بیماری های روحی روانی بویژه افسردگی می‌شود. همچنین عدم تعادل آن در اختلالات قلبی ریوی و فشار خون و ایمنی نیز تاثیر گذار است.
  5. چاکرای ویسهودا یا چاکرای حنجره. بسته بودن این چاکرا می‌تواند موجب ایجاد مشکل در بیان احساسات فرد و نظراتش و همچنین لکنت زبان و حتی احساس ناراحتی در ناحیه کتف و گردن شود. طیف رنگی آن نیز، آبی رنگ است.
  6. چاکرای آجنا یا چاکرای چشم سوم با طیف رنگی نیلی. فعال بودن این چاکرا موجب افزایش شهود و بصیرت ما میشود. اگر این چاکرا متعادل نباشد می‌تواند بینایی را مختل کرده و حتی باعث ایجاد توهم نیز بشود.
  7. چاکرای ساهاسرارا یا چاکرای تاج با طیف رنگی بنفش. این چاکرا مرکز انرژی های معنویست. عدم تعادل در این چاکرا باعث آلزایمر، صرع و خشنوت می‌شود.
    این را هم بدانید که برای مبحث چاکرا از نظر علمی بطور قطعی و محکم دلایلی وجود ندارد و از آن جهت که برخی از فرعیات مربوط به آن را از لحاظ علمی توجیه کرده اند می‌توان گفت یک مبحث شبه علمی است.

توجه: مطالب بخش ویکی تحلیلی نبوده و تنها تعاریف مربوط به آیتم متافیزیکی مورد نظر میباشند. در بخش ویکی صحت و سقم آیتم های متافیزیکی مد نظر نمیباشد.

رای علی لند: خرافات

ویکی های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

17 + ده =