علوم غریبه

تعریف: علوم غریبه، به معنای وسیع تر، غیبت، دسته ای از باورها و اعمال فراطبیعی است که عموماً از حیطه دین و علم خارج است و شامل پدیده‌هایی از جمله عرفان، معنویت و جادو می‌شود. همچنین می‌تواند به ایده‌های ماوراء طبیعی مانند ادراک فراحسی و فراروانشناسی اشاره کند.

تاریخچه علوم غریبه:

اصطلاح علوم غیبی در قرن شانزدهم برای اشاره به طالع بینی، کیمیاگری و جادوی طبیعی استفاده شد که امروزه شبه علوم شناخته می‌شوند. اصطلاح غیبت در قرن نوزدهم در فرانسه ظهور کرد، جایی که این اصطلاح با گروه‌های مختلف باطنی و فرانسوی الیفاس لوی مرتبط شد و در سال ۱۸۷۵ توسط هلنا بلاواتسکی باطنی‌شناس به زبان انگلیسی وارد شد.

گسترش علوم غریبه:

در طول قرن بیستم، اصطلاح علوم غریبه به‌طور متمایز توسط طیف وسیعی از نویسندگان مختلف مورد استفاده قرار گرفت اما در قرن ۲۱ معمولاً استفاده می‌شد – از جمله توسط محققان دانشگاهی باطنی – برای اشاره به طیف وسیعی از جریانات باطنی که در اواسط قرن ۱۹ توسعه یافتند و فرزندان آن‌ها از غیبت، غالباً برای دسته‌بندی سنت‌های باطنی مانند معنویت گرایی، تئوسوفی، آنتروپوزوفی، نظم هرمتی طلوع طلایی و عصر جدید استفاده می‌شود.

علوم غریبه در ایران:

در ایران با وجود منابع انگشت شمار دربارهٔ تاریخچه علوم غریبه دو کتاب «طلسم: گرافیک سنتی ایران» نوشته پرویز تناولی و «بادهای افسون» نوشته پرویز براتی از جمله پژوهش‌های حایز اهمیت در این عرصه به‌شمار می‌رود. کتاب تناولی دو بخش دارد؛ بخش نخست را طلسمات، معانی و اعداد وفقی بر پایه اسماء الحسنی، دربرمی‌گیرد، همان‌هایی که به گفتهٔ وی بر فلز و پارچه و پوست آهو می‌کندند و می‌نوشتند و روی لباس‌هاشان می‌دوختند. بخش دوم، نقش حیوانات در امور روان درمانی و رفع مشکلات انسانی را شامل می‌شود. که همهٔ این‌ها در طرح‌ها، نقش‌های گرافیکی خلاصه، ساده و نیز توأم شده با اعداد و ارقام در نسخه‌ها و اشکال مختلف برای مداوا به کاربرد داشته‌است. بیش از دو سوم تصاویر ارایه شده در کتاب یاد شده اصلی و بقیه را تناولی خود از کتاب رمال‌ها و فالگیرها تصویربرداری کرده‌است. کتاب براتی نیز دایره‌المعارفی جامع است که به‌روزترین و کم‌یاب‌ترین اسرار دنیای سحر و جادو را فاش می‌کند. نگاه نویسنده در این کتاب کاملاً بی‌طرفانه و تئوریک است. ضمن این که به علوم غریبه از دید دیرینه‌شناسی نگاه کرده‌است. ستاره‌شناسی، طالع‌بینی، حروف ابجد، راز اعداد، ادبیات خفیه و کیمیاگری از سایر مطالب جالب و خواندنی این کتاب است. دربارهٔ هر یک از این علوم غریبه، داستان‌هایی مستند و تاریخی هم آمده که باعث جذابیت بیشتر مطالب کتاب شده‌است.

منبع: ویکی پدیا

رای علی لند: خرافات

ویکی های مرتبط

یوگا
یوگا
بدون دیدگاه
چاکرا
چاکرا
بدون دیدگاه

۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام ، مطالبی که در این سایت نوشته شده ، بیشتر من درآوردی و نظرات شخصی و بدون تحقیق و ناقصه، نویسنده ظاهراً نه از دین و نه از پژوهش و تاریخ اندک اطلاعاتی ندارن، بهتره حتما با چند متخصص مشورت کنن!!

    پاسخ
  • من با اینکه خیلی دنبالش بودم هر کسی رو که دیدم شیاد بود. ولی در آخر یه فردی رو تو مشهد پیدا کردم که چند بار تلفنی به چالش کشیدمش. اون از آزمونم سر بلند بیرون اومد.احساس کردم علمش رو داره حتما.خلاصه بعد یکسال تونستم حضوری چند جلسه برم پیشش تا اگه رضایت بده شاگردش بشم.ادعا میکرد چشم سومش بازه و قدرت های زیادی داره.میتونه داخل بدن من رو ببینه.ولی این شخص در حضور من هیچ کار ماورا طبیعه نتونست(یا نخواست) بکنه.هنوزم موندم چجوری چالش هام رو که تلفنی باهاش مطرح کرده بودم تونست از پسش بر بیاد.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شش + یازده =