هیپنوتیزم نوعی ریلکسیشن عمیق و متمرکز میباشد که شخص را وارد حالت جدیدی از هشیاری میکند. هیپنوتیزم با خواب فرق دارد و یکی دانستن این دو، اشتباه است. در هیپنوتیزم شخص از محیط اطراف خود اگاه است و اینطور نیست که متوجه چیزی نباشد. در این حالت ضمیر خودآگاه کنار میرود (نقش آن کمرنگ میشود) و دسترسی به ضمیر ناخودآگاه امکان پذیر میشود.
در هیپنوتیزم به وسیله القا و تلقین میتوان روی ضمیرناخودآگاه تاثیر گذاشت و بسیاری از بیماری ها را درمان کرد و همچنین عادت ها و باورها را تغییر داد. هیپنوتیزم در علم روانشناسی جایگاه ویژه ای دارد. واژه هیپنوتیزم در این علم هنوز تعریف دقیقی ندارد. چرا که ساختار و عملکرد مغز همچنان دارای ناشناخته های زیادی برای بشر میباشد اما از آن برای درمان بیماری هایی مانند افسردگی و… استفاده میشود.
هیپنوتیزم بر دو نوع است: خودهیپنوتیزم و دگر هیپنوتیزم. همانطور که از نامش پیداست، خود هیپنوتیزم دسترسی شخص به ضمیر ناخودآگاه خودش است. اما دگر هیپنوتیزم، دسترسی بر ضمیر ناخودآگاه شخص دیگر است که دستکاری محفوظات ناخودآگاه در هر دو امکان پذیر است. عمل هیپنوتیزم کار آسانی نیست و در صورتی که شخص هیپنوتیزم کننده به کار خود وارد نباشد، میتواند خطرآفرین باشد.
رای علی لند: بزرگ نمایی بیش از حد