چگونه شخصیت پرخاشگر درونمان را آرام کنیم؟

مقالات
۲ دیدگاه

بسیاری از ما درون خود، در برخی مواقع و شاید هم خیلی از اوقات یک شخصیت پرخاشگر می‌یابیم که آسایش و آرامش را از ما گرفته و مایل هستیم او را آرام کنیم. اگر آن شخص عصبی و تند مزاج درونمان را آرام نکنیم قادر نیستیم به نحو احسنت کارهای روزمره خود را به انجام برسانیم و لذت واقعی زندگی را درک کنیم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این بخش راهکارهایی را خدمت شما ارائه دهیم، تا با به کارگیری آن‌ها بتوانید ابتدا شخصیت پرخاشگر درونتان را آرام کنید و پس از آن به امورات خود، به گونه‌ای که بهتر است رسیدگی نمایید. پرخاشگر شدن شخصیت درون، نشانه هایی دارد که به محض مشاهده آن اعلایم، وظیفه شما این است که مشغول انجام دادن هر کاری هستید برای مدت تقریباً ربع ساعت، دست از انجام دادن آن فعالیت ها بکشید و چند لحظه تأمل نمایید.

بیشتر بخوانید:
اهمیت تنفس در رشد و آرامش ذهن | اهمیت تنفس در مراقبه و تمرینات متافیزیکی

اندیشیدن پس از متوقف نمودن کارها، تنها اولین اقدامی است که باید به محض مشاهده هشدارهای ظاهر شده، انجام دهید و هنوز چند مرحله دیگر از انجام دادن تکنیک آرام سازی باقی مانده که اگر در ادامه با ما همراه باشید خدمت شما عرض خواهم نمود. از دیگر علائمی که به شما اعلام می کند خشم و عصبانیت سبب پرخاشگر شدن شخصیت درون شما گردیده است لرزیدن دست ها و کند شدن یا بریده بریده گردیدن نفس ها می باشد. در مرحله دوم از این شیوه درمانی وظیفه شما این است که زیر لب با صدای خیلی آهسته، طوری که حتی گوش های خودتان هم قادر به شنیدن آن صدا نباشد این جمله‌ها را تکرار نموده به گونه‌ای که باور کنید واقعیت دارد. عبارت های مثبت تأکیدی که بهتر است در چنین مواقعی باور کنید این موارد می باشند؛ من به خودم مهر می ورزم، من هم اکنون در نور و پاکی غرق می شوم، من آرامش و صلح با خویش را درک و دریافت می کنم، من با خدای خویش در صلح، امنیت و شادی هستم، مشکلات من به زودی حل می شوند، من به اهداف و خواسته هایم خواهم رسید.

بیشتر بخوانید:
روانکاوی و درمان خویشتن در زمان حال

شما می توانید عبارت های مثبت تأکیدی بیشتری را خودتان خلق نموده و به شیوه‌ای که مد نظرتان است با صدا یا بی صدا، هر طور که با آن راحت تر هستید و بهتر درک و باورتان می شود آن ها را تکرار کنید. یک روش مناسب برای به خاطر سپردن این جملات آرام بخش این است که آن ها را در دفترچه مخصوصی یادداشت نموده و اسم آن دفتر را «آرام کننده پرخاشگر درون» نام گذاری نمایید. به این ترتیب هر زمان خشم و تنش های روحی و روانی به سراغتان آمد می توانید به سراغ این دفترچه رفته و به خواندن جملات آرام بخش آن بپردازید. راه حل ها و روش های فراوانی برای رهایی از حس منفی خشم و ناراحتی وجود دارند که یکی از آن ها ریشه یابی این مشکل می باشد.

در اینجا ما به معرفی چند عامل که تقریباً در اکثر مواقع، پایه و اساس خشم و عصبانیت را در ما شکل می دهند می پردازیم. ناکامی، شکست، کمبود، فقر، بی نظمی، تضاد، سرخوردگی و ناسازگاری از جمله مواردی هستند که به وجود آورنده چنین حالتی در ما می شوند. در قدم دوم از این تکنیک باید بتوانیم در حل کردن علت به وجود آمدن حس خشم، کلید و راهکار مؤثر را پیدا کرده و به آن عمل کنیم. به عنوان مثال اگر ناکامی و شکست علت خشمگین شدن ما است باید به پنج اقدامی که در ادامه خدمت شما عرض می نمایم عمل نمایید.

بیشتر بخوانید:
شش تکنیک کاربردی برای رسیدن به آرامش کامل

  • خواسته و هدف خود را مشخص نمایید
  • در پیشگاه خداوند آرزو و خواسته خود را بگویید یا بنویسید
  • عبارت های مثبت تأکیدی جهت رسیدن به آن هدف را تهیه، نوشته و تکرار کنید
  • باور کنید که خداوند به درخواست شما رسیدگی خواهد کرد
  • برای رسیدن به هدفی که آرزویتان است، از مسیر درست تلاش کنید

اگر تلاش کنید که از مسیر درست به خواسته خود برسید ارتعاش مثبت شما بیشتر شده و متقابلاً ارتعاش منفی شما کاهش می یابد و وقتی چنین اتفاقی را بتوانید رغم بزنید پرخاشگر درون شما نیز آرام و سر به راه خواهد شد. روش های مؤثری نیز وجود دارند که شما با به کارگیری آن‌ها خواهید توانست به مدت بیشتری از رسیدن شخصیت درون تان به حالت پرخاشگری و حس بد ناشی از آن جلوگیری کنید و همانطور که می دانید همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. با یک مثال به شما آموزش می دهم که چگونه در زمان های طولانی بتوانید حس رضایت و کامیابی بیشتری را تجربه کنید و از حس منفی آشفتگی و اضطراب ناشی از تنش های عصبی به دور باشید. برای نمونه؛ وقتی محیط کار شما مرتب، تمیز و دارای محیطی ساکت و امن باشد شما کمتر با دردسرهای ناشی از گم شدن ابزارهای خود در هنگام کار مواجه شده و عصبانیت به سراغ شما نمی آید. مهم ترین عاملی که باعث می شود پرخاشگر درون شما بیدار شده و در وادی ذهن و اندیشه شما شروع به هنجارشکنی کند مسئله خشم و عصبانیت است پس برای جلوگیری از وقوع آن بهتر است همواره چاره ای اندیشید.

بیشتر بخوانید:
رام کردن جسم و روح با استفاده از قدرت ذهن و متافیزیک

اگر در حال انجام کار مهمی هستید ولی ناگهان احساس می کنید پرخاشگر درون شما با حالاتی خشمگین و عصبانی بر اثر وقوع حوادث ناخواسته فعال شده، ولی به هیچ عنوان مایل نیستید دست از کار بکشید، اشکال ندارد ما شما را مجبور به متوقف کردن فعالیت تان نمی کنیم زیرا همانطور که هر قفلی کلید منحصر به فرد خودش را دارد، هر موقعیت تنش زایی نیز راهکار مخصوص به خود را خواهد داشت. در چنین مواقعی شما می توانید بدون اینکه با ایجاد سر و صدای اضافه برای تکرار عبارت های مثبت تأکیدی سکوت حاکم بر فضای کارتان را در هم بشکنید، در ذهن و اندیشه خود جملات تسکین بخش را تکرار نمایید. جملاتی مانند من می توانم خشم و عصبانیت خود را کنترل کنم، من قادر خواهم بود راه حل مناسب را بیابم، من خوش شانس و موفق هستم، من به هدف و خواسته ام خواهم رسید و مواردی از این قبیل را تأکید و باور نمایید. عوامل تشدید کننده خشم و عصبانیت خود را شناسایی کرده و از انجام آنها خودداری نمایید. مواردی مانند به جای اینکه خود تلاش کنیم خشم خود را به آرامش تبدیل کنیم از دیگران چنین انتظاری داشته باشیم در بسیاری از مواقع می تواند نتیجه معکوس به دنبال داشته و تنها شدت خشم شما را بیشتر و پرخاشگر درون تان را بیدار نماید، پس خونسردی خود را در چنین شرایطی حفظ کرده و به راه حل ها بیندیشید.

توجه: کلیه مطالب این سایت اختصاصی میباشد. هرگونه کپی برداری و استفاده از مطالب این سایت بدون ذکر منبع و لینک به سایت شرعا, عرفا و قانونا ممنوع بوده و عملی خلاف انسانیت میباشد و به صورت جدی پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت.

مقالات مرتبط

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

1 × چهار =

تازه ترین مطالب:

ویکی لند:

مطالب پیشنهادی: