چگونه مدیتیشن کنیم؟ بهترین و ساده ترین روش انجام مراقبه

مقالات
۶ دیدگاه

وقتی که یاد می گیریم چگونه مدیتیشن کنیم درواقع یاد می گیریم که چگونه استرس خود را کاهش دهیم، ذهن و بدن خود را آرام کنیم، کیفیت خواب خود را بهبود بخشیم، با مسایل مختلف بهتر کنار بیاییم و حس شادابی بیشتری داشته باشیم. یادگیری مدیتیشن یک مهارت زندگی پرمعنی بوده و هیچ وقت برای یادگیری آن دیر نیست. در صورتی که میخواهید بهترین روش مدیتیشن به ساده ترین شکل ممکن را یاد بگیرید این مقاله را تا انتها بخوانید.

بیشتر بخوانید:
مدیتیشن چیست؟ بررسی تاثیر مراقبه بر روی افراد

مدیتیشن چیست؟

اجازه بدهید از ابتدا شروع کنیم! مدیتیشن چیست؟ با توجه به اینکه مدیتیشن و یا افرادی که مدیتیشن میکنند گاهی اوقات در تلویزیون رسانه ها نشان داده می شوند ممکن است تصویری ناقص یا نادرست از مراقبه و اصول انجام آن به شما ارائه شود. مراقبه می‌تواند یک راهب لباس پوشیده در سکوت برای روزها یا یک یوگی در موقعیت نیلوفر آبی باشد که کلاس یوگا را رهبری می‌کند! مدیتیشن همچنین می‌تواند مسافر یک متروی پر سر و صدا باشد که تنها پنج دقیقه بین ایستگاه ها فرصت دارد. مدیتیشن در واقع یک عمل مذهبی خاص نیست (اگرچه برخی از جوامع مذهبی مراقبه را پذیرفته اند). برای مدیتیشن تنها یک راه واحد و صحیح وجود ندارد. همچنین مدیتیشن تخلیه ذهن و بدون فکر بودن نیز نیست! به زبان ساده تر مدیتیشن تمرینی برای آرام کردن مغز با استفاده از تمرکز است و اغلب چیزی که ما در مراقبه به آن توجه می کنیم نفس ما است.

بیشتر بخوانید:
شش تکنیک کاربردی برای رسیدن به آرامش کامل

نحوه انجام یک مدیتیشن ساده: یک مراقبه ساده در ۵ مرحله

در این بخش از این مقاله نحوه شروع یک مدیتیشن را در پنج مرحله آورده ایم:

۱- یک پوزیشن راحت برای بدن خود پیدا کنید. بسیاری از افراد روی صندلی می نشینند و پاهایشان را روی زمین می گذارند. برخی دیگر نیز ترجیح می دهند با پاهای متقاطع روی زمین یا روی کوسن بنشینند. افرادی نیز وجود دارند که ترجیح می دهند دراز بکشند و مراقبه کنند. مهمترین چیز در رابطه با مراقبه این است که شما احساس راحتی و آرامش کنید.

۲- چشمانتان را ببندید. اگر بستن چشم ها به هر دلیلی برایتان احساس ناراحتی ایجاد می کند می توانید نگاه خود را به آرامی بر روی چیز خاصی مانند یک شمع یا یک منظره زیبا متمرکز کنید.

۳- نفس بکشید. اصلاً نیازی به کنترل نفستان نیست. فقط بگذارید نفستان به صورت عادی وارد شش هایتان شده و خارج شود.

۴- به تنفس خود توجه کنید. توجه کنید که هنگام دم چه احساسی دارید و سپس عمل بازدم را انجام دهید. توجه کنید که چگونه تنفستان از داخل به خارج تغییر می کند. به احساساتتان در سراسر بدن خود توجه کنید. در داخل بینی، گلو و سینه خود چه احساسی دارید؟ به حرکت قفسه سینه خود توجه کنید. (تمام این توجه ها در واقع مدیتیشن هستند!)

۵- به آرامی توجه خود را به تنفس خود برگردانید. مغز ما مرکز شگفتی های خلاقانه است. مغز ما در کسری از ثانیه افکار زیادی را تولید می کند. ذهن شما در حقیقت یک مکان شلوغ از افکار است. وقتی متوجه می شوید که یک جریان فکری را دنبال می کنید کافی است توجه خود را به نفس خود برگردانید. ممکن است مجبور شوید بارها این کار را انجام دهید و این کاملاً طبیعی است چرا که این کار بخشی از مدیتیشن است!

بیشتر بخوانید:
آموزش کامل و صحیح مراقبه

چه مدت باید مدیتیشن کنیم؟

هر چقدر که بتوانید مدیتیشن کنید هیچ مشکلی ندارد. ما با استفاده از تحقیقات و مطالعات می دانیم که در صورتی که مدیتیشن به یک عادت روزانه تبدیل شود بیشترین مزایا را تجربه می کنیم. مدیتیتورها بعد از یک جلسه از کاهش سطح کورتیزول از واکنش احساسی کمتری نسبت به عوامل استرس زا برخوردار می شوند. در مراقبه حتی اگر در ابتدا احساس چندانی ندارید بدانید که در حال ایجاد مسیرهای عصبی جدید و تغییر در مغز خود هستید.

بیشتر بخوانید:
مدیتیشن تی ام چیست؟ همه چیز درباره TM و آموزش

اگر می توانید برای مدیتیشن تنها یک دقیقه در روز وقت بگذارید بهتر است مراقبه را شروع کنید. بعدها ممکن است سه دقیقه سپس پنج دقیقه را امتحان کنید و بدین ترتیب ده، پانزده، بیست دقیقه و یا حتی نیم ساعت. شما همانطور که با مراقبه مغز خود را برای تمرکز و تجربه سکوت تعلیم میدهید مدیتیشن به یک تمرین خوب معنادار تبدیل می شود که برایتان بسیار لذت بخش است. توجه داشته باشید که هنگام انجام مراقبه انجام یک تمرین یا الگوی تنفسی خاص و مشخص ضروری نیست، اما استفاده از حباب تنفس محرک زیر می تواند به شما در برقراری ارتباط مجدد با نفس کمک کند:

چه چیزی می تواند مدیتیشن را برایمان آسان تر کند؟

یکی از راههای مفید برای تقویت تمرین مراقبه پیروی از مراقبه های هدایت شده است. مراقبه‌هایی که در آنها استاد با شما صحبت می‌کند. بسیاری از افراد پی میبرند که مراقبه های هدایت شده به آنها کمک می‌کند تا در مسیر صحیح خود قرار بگیرند و این نوع مراقبه ها ایده‌ها و رویکردهای جدیدی به آن‌ها ارائه میکنند.

موفق و پیروز باشید…

منبع: https://blog.calm.com مترجم: علی لند

مقالات مرتبط

۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

15 + ده =

تازه ترین مطالب:

ویکی لند:

مطالب پیشنهادی: