اعتیاد نیاز بیمارگونه و وابستگی به یک ماده و یا یک چیز است. رایج ترین انواع اعتیاد، اعتیاد به موادمخدر، سکس، پورن، مشروبات الکلی و رسانه می باشد. هر نوع اعتیادی در جای خود مخرب است. سوال مهم این است که چرا به چیزی اعتیاد پیدا می کنیم؟! مهم تر از آن، چرا نمی توانیم آن را ترک کنیم؟! در روان و درون ما چه می گذرد که به چیزی معتاد می شویم؟! در ادامه علت های درونی و روانی اعتیاد را بررسی می کنیم.
بیشتر بخوانید:
ریشه خرافات چیست؟ حقایق شگفت انگیز در رابطه با خرافات
انگیزه درونی اعتیاد چیست؟
پول را برای چه می خواهید؟ آیا آن تکه کاغذ است که برای شما ارزش دارد؟ خیر. پول را می خواهید چون رفاه و آسودگی را برایتان به همراه دارد. در یک کلام، حس خوبی به شما می دهد! هرچیزی که به انسان حس خوبی بدهد، خواهان آن است و گاهی ممکن است به خوب، بد، مفید یا مضر بودن آن توجه نکند، اما یک انگیزه باید خیلی قوی باشد که موجب شود فرد چشمش را روی همه چیز ببندد و حتی از خود بگذرد تا دیوانهوار به انچه می خواهد دست پیدا کند. اعتیاد همان خواسته دیوانه وار است، اما چه انگیزه قوی ای پشت این تمنای دیوانه وار وجود دارد؟
بیشتر بخوانید:
کوانتوم انرژی های ذهنی و محیطی
علت های روانی و درونی اعتیاد
مواد مخدر و مشروبات الکلی، سرمستی واقعی نیستند. زمانی واقعا از زمان و مکان فارغ می شوید که توانایی آن را داشته باشید که به آن هوشیار باشید، اما انتخاب کنید که هوشیار نباشید. پورن، سکس واقعی نیست. تجاوز و سکس های بدون عشق، عشق بازی واقعی نیستند. اگر به خوبی دقت کنیم، یک چیز در همه نوع اعتیاد مشترک است و آن فارغ شدن از خود و دنیای خود است. در حقیقت علت روانی و درونی اعتیاد، نیاز به بی زمانی و بی مکانی است.
بعد از مصرف بی رویه مشروبات الکلی و مواد مخدر، سرمستی و سرخوشی ای به سراغ شخص می اید که از همه چیز فارغ میشود. ساعت ها در فضای مجازی می چرخید تا از اطرافتان غافل شوید. بارها شده که افراد می گویند، من کارهای زیادی برای انجام دادن دارم، اما برای فرار از آنها ترجیح می دهم معتاد فضای مجازی باشم.
بیشتر بخوانید:
انرژی های مثبت و منفی متافیزیکی چیستند؟ تبادل کوانتومی اطلاعات
هنگام سکس و یا تماشای فیلم های پورن، در لحظه انزال و یا ارگاسم لذتی وجود شخص را فرا می گیرد که همواره به دنبال تجربه مجدد آن است، آن هم به حدی که به آن اعتیاد پیدا می کند. در آن ثانیه ها برای مدتی هیچ چیز را حس نمی کند و از هیچ چیز اگاه نیست، مگر آن لذتی که درحال چشیدن آن است. در امیال به ظاهر پست زیباترین نیازهای بشر نهفته اند. همه این کارها را انجام می دهیم تا از خودمان فارغ شویم و به چیزی زیباتر و بهتر دست پیدا کنیم تا تسکین حالمان باشد.
چرا میخواهیم از خود رها شویم؟
انسان میل به جاودانگی و بقا دارد. حقیقت وجود او بسیار عمیق است و او تمایل دارد با وجود خود بیشتر اشنا شود. واقعیت این است که حقیقت وجود انسان جاودانه است و او تمایل دارد آن حقیقت را درک کند. هنگامی که غرق در کار، مشکلات و روزمرگی می شوید و خود را گم می کنید، آن ندای درونی بلندتر فریاد میزند تا خود را نشان دهد و هنگامی که پاسخ مناسبی برای این ندای درونی پیدا نمی کنید، به اعتیاد روی می اورید تا شاید برای لحظاتی، دقایقی یا ساعاتی از همه مشکلات رها و اسوده باشید.
بیشتر بخوانید:
شمنیسم چیست و تا چه حد حقیقت دارد؟
شما می دانید که این زندگی پر از ترس، اضطراب، نگرانی و… با حقیقت وجودی تان ناسازگار است و می دانید که می توانید حال بهتری داشته باشید. به همین دلیل به دنبال راه فراری می گردید، اما وقتی به درستی به ندای درون خود پاسخ دهید همه آن رنج ها و درد های روانی و درونی کمرنگ می شوند و به ارامش می رسید. آن زمان خواهید دانست که نیازی به هیچ یک از آن چیزهایی که روزی معتاد آنها بودید، ندارید.
راهکارهای روانی و درونی ترک اعتیاد:
اگر مشکل شما روانی و درونی می باشد، باید چاره را هم در درون جستجو کنید. هرگاه به چیزی معتاد شدید، بدانید که علت اصلی در درون است. اعتیاد، خروجی بی توجهی شما به نیازی است که در درونتان فریاد می زند. حالا که به دنبال فارغ شدن از خود و جهان پیرامون هستید، باید راه بهتری را جایگزین این رفتار های بیمارگونه کنید تا بتوانید از اعتیاد رها شوید.
بیشتر بخوانید:
آوای درون | راهکارهای هماهنگی و اعتدال درونی
مراقبه، راهکاری برای ترک اعتیاد!
تنها حالتی که در ان میتوانید از زمان و مکان به درستی فارغ شوید، مراقبه است. اگر بتوانید در این کار به مهارت برسید، لذتی را می چشید که دیگر نیازی به مواد مخدر، مشروب، پورن، سکس و… نخواهید داشت. توصیه می کنم، مراقبه را در روتین روزانه خود قرار دهید. بعد از مدتی اثرات شگفت انگیز آن را بر روان و درون خود می بینید. در مراقبه هشیاری از روی مسائل، مشکلات و حتی جسم برداشته می شود. انسان به یک مرتبه بالاتر از وجود خود دست پیدا می کند و حس می کند که فقط یک جسم نیست. لایه های عمیق تری در درون او نهفته است. او هر بار با مرتبه جدیدی از وجود خود اشنا می شود که او را با خود حقیقی اش آشناتر می کند.
بیشتر بخوانید:
عشق حقیقی چیست؟ بررسی درک عشق و نیاز
سخن پایانی:
با خود مهربان باشید و هیچ گاه خود را بخاطر اعتیادتان سرزنش نکنید. یادتان باشد در دل این اعتیاد معنویتی نهفته است که وجودتان خواهان آن است. هرگز بخاطر اعتیادتان احساس گناه نکنید. سعی کنید به آینده روشنی که از این به بعد می توانید داشته باشید فکر کنید. برای هر تغییری، ابتدا باید خود را همانطور که هستید، بپذیرید و سپس اقدام به تغییر کنید. پذیرش، اصل مهمی در خودسازی شما میباشد.
شاد و ارام باشید❤
توجه: کلیه مطالب این سایت اختصاصی میباشد. هرگونه کپی برداری و استفاده از مطالب این سایت بدون ذکر منبع و لینک به سایت شرعا, عرفا و قانونا ممنوع بوده و عملی خلاف انسانیت میباشد و به صورت جدی پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت.
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون، بابت مطالب مفیدتون 🙏🐬🐢🐇
خوشحالم که دوست داشتید🦋🌹